DAF schroeft productie op

DAF is voornemens de productie te verhogen van 164 naar 184 vrachtwagens per dag als gevolg van een verhoogde vraag. Deze wordt veroorzaakt door nieuwe milieueisen die de Europese Unie aan vrachtwagens gaat stellen vanaf 2014 (Euro-6-norm). Vrachtwagens die nog niet aan de norm voldoen mogen wel gewoon blijven rijden en daarom groeit de vraag naar ‘oudere’ (Euro-5) nu rap. Dat meldt het AD op 10 juli 2013.

 

Transporteurs bestellen nu de oudere vrachtwagens om te kunnen blijven profiteren van de huidige wetgeving. Transporteurs kopen daarnaast ook vrachtwagens die aan de euro-6-norm voldoen. In bepaalde gebieden, zoals de Tweede Maasvlakte en in de binnenring in Eindhoven, zijn alleen deze vrachtwagens straks nog toegestaan. Het is echter een vraagteken of de verhoogde vraag blijvend is.

DAF groeit ook sterk in bepaalde landen buiten Europa. Zo stijgt de export naar Rusland explosief en groeit de vrachtwagenfabrikant sterk in Marokko waar het ook een assemblagefabriek gaat bouwen. Eind dit jaar opent bovendien een fabriek in Brazilië.