Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over

Dachser

De Duitse logistiek dienstverlener Dachser lijft transportbedrijf Müller Fresh Food Logistics uit Holten in. De overname bevat behalve de warehouses ook het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. Voor Dachser betekent de overname van Müller een belangrijke stap in de uitbreiding van zijn activiteiten in de Benelux.

Müller, opgericht in 1938, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. CEO Jan-Peter Müller blijft ook na de overname aan het roer, ondersteund door het eigen managementteam. Het familiebedrijf is volgens hem al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelenlogistiek.

‘Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics-netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser’s European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf.’

Profiteren van een fijnmazig distributienetwerk

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland. In de toekomst zullen de klanten van de logistiek dienstverlener kunnen profiteren van het fijnmazige distributienetwerk van Müller in Nederland. Het transportbedrijf bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks en 400 trailers. Müller heeft ook ruim 400 chauffeurs in dienst.

‘Voor Dachser is de overname van Müller een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux’, zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics. ‘Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland.’

Garagebedrijf Müller blijft zelfstandig

In 2021 had Dachser een netto-omzet van ongeveer 7,1 miljard euro. Er werken zo’n 31.800 mensen op 376 locaties wereldwijd. In Nederland heeft Dachser – Müller meegerekend – 1300 mensen in dienst op twaalf locaties. Dachser zal overigens niet het garagebedrijf van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. Deze tak van het bedrijf blijft zelfstandig, onder leiding van Anton Müller.

De definitieve overname moet nog goedgekeurd worden door toezichthouder ACM. Er zijn geen financiële details over de overeenkomst bekendgemaakt.