CRV verhoogt inzicht in activiteiten wereldwijd

CRV, een wereldwijd opererend agrarisch bedrijf met hoofdkantoor in Nederland, heeft de ambitie om internationaal uit te breiden. Daardoor ontstond de behoefte aan een professioneel ERP systeem. CRV migreerde daarom van een in-house-oplossing naar Infor M3, om zo meer inzicht in de wereldwijde activiteiten te krijgen en de groeiplannen te kunnen realiseren. Dat meldt softwareleverancier Infor in een persbericht van 22 januari 2014.

CRV ontwikkelt, produceert en verkoopt genetische producten, zoals stierensperma voor kunstmatige inseminatie. Daarnaast levert het bedrijf ook informatieproducten en dienstverlening, waaronder databeheer van individuele dieren om de bedrijfsvoering te optimaliseren en veehouders te helpen om hun doelstellingen te halen. ‘We hadden behoefte aan een uniform en operationeel proces’, zegt  Gerard van Logtestijn, WAVE (ERP) project manager bij CRV.

Door een eind te maken aan de verschillende oplossingen die per land afzonderlijk zijn ontwikkeld, is CRV in staat om kosten te besparen. Door Infor M3 heeft CRV een veel beter overzicht in de internationale voorraad en vraag. Als gevolg daarvan is de controle groter en zijn de bedrijfsprestaties en klantenservice verbeterd, wat tot een grotere klanttevredenheid leidt.

Na de implementatie van de Infor-oplossingen bij CRV in Nederland/Vlaanderen is nu ook de roll-out in Duitsland gestart, gevolgd door Tsjechië en Nieuw-Zeeland. Voor 2015 staat de migratie van Brazilië gepland. Als de bestaande maatwerkoplossingen zijn vervangen door standaardproducten en de logistieke en financiële processen met elkaar verbonden zijn, verwacht CRV een besparing van twee procent op die processen te realiseren.