Corruptie en reputatieschade grootste risico outsourcing

Tijdens de selectie van leveranciers en partners laten senior executives werkzaam bij multinationals het risico op reputatieschade zwaarder wegen dan de kosten. Dat blijkt uit een recente studie uitgevoerd in opdracht van advocatenkantoor Baker & McKenzie. Bedrijven zijn bezorgder dan ooit over de reputatie van de leveranciers waarmee ze partnerships afsluiten. De honderd respondenten identificeerden corruptie, productkwaliteit en compliance als belangrijkste kwesties met betrekking tot het managen van hun supply chains.

Het rapport geeft inzicht en data in de belangrijkste risico’s waarmee bedrijven worden geconfronteerd als ze activiteiten outsourcen. Meer dan tachtig procent van de respondenten bevestigt dat de risico’s bij uitbesteding aan leveranciers of partners in emerging markets hoger zijn, vanwege verhoogde corruptie, politieke en juridische instabiliteit.

De overgrote meerderheid (83 procent) van de respondenten die corruptie zagen als zijnde het grootste risico bij het inschakelen van derden in opkomende markten, is van mening dat de beste strategie om deze horde te nemen is door nadruk te leggen op training en opleiding in grote compliance-kwesties.

>> Download het rapport “Companies You Keep; Global Supply Chain Management: Five Steps to Managing Third-Party Risk