Coolblue neemt Tilburgs mega-magazijn in gebruik

Coolblue heeft er een nieuw, 22.000 m2 tellend magazijn bij. De Nederlandse retailer nam op 17 juni in Tilburg het compleet nieuw gebouwde mega-magazijn in gebruik. Het nieuwe magazijn is qua afmetingen drie voetbalvelden groot. Genoeg ruimte voor bijvoorbeeld 12.500 wasmachines.

Het nieuwe magazijn heeft de oude ‘schuur’ in Tilburg vervangen en richt zich vooral op grote goederen zoals witgoed. Het magazijn is volledig gebouwd en ingericht naar de wensen en de stijl van Coolblue. Zo is alles erop gericht om de bezorgbeloften van Coolblue – bezorging op de dag van bestellen of op zondag – waar te kunnen maken. Het magazijn in Capelle aan den IJssel voor ‘kleine’ pakketjes blijft daarnaast ook gewoon bestaan.

Zeven dagen per week

De nieuwe locatie is inmiddels al zeven dagen per week in gebruik. Er komen op termijn in totaal 165 medewerkers in het magazijn te werken. Naast de ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, is het magazijn geschikt voor ‘VandaagNog’- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders voor grote goederen zoals witgoed én reserveringen voor de zeven fysieke winkels van Coolblue. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, worden hier verwerkt.

Coolblue is een van de grootste online retailers van de Benelux. Het heeft meer dan 325 webshops en daarnaast ook fysieke winkels in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Antwerpen en Lochristi. Via specialisten als TVstore.nl en Laptopshop.nl verkoopt het bedrijf ook consumentenelektronica op internet. Coolblue voegde onlangs webshops op het gebied van koken, speelgoed, outdoor en smart lighting toe.

In 2014 behaalde Coolblue een omzet van 360 miljoen euro.