Contactloze distributie in dc Boston Scientific

Boston Scientific

Boston Scientific gaat voor een contactloze distributie in haar dc in Kerkrade. Al in 2013 werd een start gemaakt met het automatiseren van het distributiecentrum. Met de implementatie van de Automated Document Applicator (ADA) van Inther Group heeft de fabrikant en distributeur van medische producten nu een volgende stap gezet.

Jaarlijks worden 24 miljoen patiënten wereldwijd geholpen dankzij een of meer van de ruim 13.000 oplossingen van Boston Scientific, een medtech-leverancier met vestigingen in meer dan honderd landen. Vanuit het dc in Kerkrade worden dagelijks 60.000 medische producten verzonden; gemiddeld zo’n 5000 dozen per dag. Door deze enorme aantallen ontstond de behoefte aan een innovatieve en volautomatische oplossing voor het printen en bevestigen van de pakbonnen op de verzenddozen. Gekozen werd voor de Automated Document Applicator (ADA) van Inther Group.

Handmatig pakbonnen plaatsen

Boston Scientific plaatst alle pakbonnen aan de buitenzijde van de verzenddozen. Dat gebeurde tot voor kort handmatig: een zeer tijdrovend proces. Automatisering hiervan was noodzakelijk om de groei aan te kunnen. De ADA bleek een uitkomst voor Boston Scientific, vooral omdat deze oplossing in staat is meerdere pagina’s automatisch te printen, vouwen en bevestigen op de buitenzijde van de doos. In 2017 werd de eerste Automated Document Applicator in gebruik genomen en inmiddels is ook een tweede ADA aangeschaft.

De oplossing van Inther Group haalt de juiste data uit SAP en weet hiermee precies welke producten zich in een specifieke verzenddoos bevinden. Van hieruit wordt automatisch de juiste documentatie geprint, inclusief een complete orderlijst. ‘Met de Automated Document Applicator kunnen wij onze orders nu volledig geautomatiseerd voorzien van documentatie en een shipping label’, aldus Jack Frijns, Director Engineering bij Boston Scientific.

‘Failure geen optie’

‘We zitten in een operatie waarin we iedere bestelling op het einde van de dag de deur uit moeten hebben. Failure is geen optie hier, omdat er morgenvroeg een patiënt op de operatietafel ligt die medische hulpmiddelen nodig heeft. Wat dat betreft is er een hoge stabiliteit noodzakelijk en die kan de Automated Document Applicator ons bieden. Deze oplossing is volledig inline geïntegreerd in het totale conveyor-systeem in ons dc in Kerkrade’, aldus Frijns. Met de huidige twee ADA-machines denkt Boston Scientific goed voorbereid te zijn op de verwachte groei.