SCM Consulting Metrokaart 2020-2021

Consulting Metrokaart 2020 2021

De coronacrisis heeft ook de supply chain-adviesbureaus in Nederland geraakt. Maar na een korte dip in het voorjaar blijkt het toch naar omstandigheden goed te gaan met deze branche. De behoefte aan advies voor Sales & Operations Planning (S&OP) blijft stabiel. Diverse adviesbureaus melden dit jaar voor het eerst ook een significant aantal projecten op gebied van supply chain-risicomanagement, voornamelijk vanwege de coronapandemie. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse analyse van Supply Chain Magazine voor de SCM Consulting Map Nederland.

Een jaar geleden ging het nog crescendo met de supply chain-adviesbranche in Nederland. Maar met het uitbreken van de coronapandemie werd deze consulting-business vol geraakt, net als tal van andere branches. Veel opdrachtgevers bevonden zich dit voorjaar in crisismodus, focusten zich op de primaire processen en zetten adviesprojecten tijdelijk stil in afwachting van hoe de eerste coronagolf zou uitpakken.

Enkele nieuwkomers

Ondanks de coronacrisis kent de SCM Consulting Subway Map NL enkele nieuwe spelers. Ten opzichte van de vorige editie is vooral de verder doorgetrokken rode metrolijn van supply chain-risicomanagement opvallend. Ook de lichtgroene metrolijn van supply chain sustainability doet dit jaar meer stations aan.

Download hieronder de volledige metrokaart

Download: Consulting Metrokaart 2020-2021