Colruyt bouwt winkel om tot dc voor onlinedienst Collect&Go

Colruyt

De Belgische supermarktketen Colruyt heeft een tijdelijke winkel in Oudergem omgebouwd tot e-distributiecentrum voor zijn onlinedienst Collect&Go. Door de uitbraak van het coronavirus gaat het aantal online bestellingen er door het dak. Met de realisatie van het nieuwe dc kan de keten in Brussel dagelijks honderden extra bestellingen verwerken. Klanten halen hun boodschappen er ter plekke af.

‘We hebben aan het begin van de Covid-19-crisis een toename van 70 procent aan reserveringen genoteerd, met op sommige dagen pieken van 200 tot 300 procent’, meldt Tom Deprater, verantwoordelijke voor Collect&Go, aan RetailDetail. Eind februari, begin maart was de groei al boven verwachting. In de week vóór de lockdown werden zelfs de recordcijfers van de afgelopen kerstperiode overtroffen. En vanaf de lockdown trok Collect&Go extreem veel nieuwe klanten, die ook nog eens veel meer artikelen bestelden dan gebruikelijk. Capaciteitsuitbreiding was dus dringend gewenst.

Coronacrisis zorgt voor Belgische ommekeer in online

Waar de Belgische consument in vergelijking met omringende landen tot op heden relatief weinig online kocht, lijkt de coronacrisis voor een definitieve ommekeer te hebben gezorgd. ‘Ik denk wel dat we een soort maturiteitsslag hebben gemaakt in online boodschappen’, beaamt Deprater. Daarom wil de retailer nu snel schakelen. Om die reden werden extra medewerkers aangetrokken om de distributiecentra op volle kracht te kunnen laten draaien. Ook paste Colruyt de werkorganisatie aan in de winkels waar online bestellingen worden klaargezet, om zo de capaciteit te vergroten.

Bouw nieuw distributiecentrum Londerzeel

Colruyt investeert overigens ook in een nieuw distributiecentrum van 18.000 m² in Londerzeel. Deze zal het 4500 m² tellende dc in Zaventem vervangen. De opening van de nieuwbouw staat gepland voor najaar 2021. Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid tot uitbreiding van de capaciteit van het distributiecentrum in Erpe-Mere. Ook wil Collect&Go de thuisbezorging in de Brusselse regio uitbreiden. Eerder werd door de online boodschappendienst al een pilotproject in Halle aangekondigd dat de thuislevering van boodschappen door bijvoorbeeld de buren mogelijk maakt.

Bron: RetailDetail