Coca-Cola investeert €5 miljoen in flexibele supply chain

Coca-Cola heeft in de vernieuwde fabriek in Dongen maar liefst 5 miljoen euro in een flexibele supply chain geïnvesteerd. De hypermoderne fabriek werd op 27 juni officieel heropend door minister-president Mark Rutte.

Na jaren van investeren en verbouwen is de Coca-Cola-fabriek in Dongen klaar voor de toekomst. De multinational stak de afgelopen drie jaar 90 miljoen euro in de productiefaciliteit om deze zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Zo’n 85 procent van alle frisdranken die het concern in Nederland verkoopt, wordt in de Noord-Brabantse fabriek geproduceerd.

Repack-lijn

De fabriek in Dongen werd onder meer uitgerust met een volledig geautomatiseerde repack-lijn, die samengestelde pallets maakt. Hierdoor kunnen pallets met verschillende soorten colaflessen geleverd worden aan de retail. Voorheen was dit eigenlijk onmogelijk en moesten retailers complete pallets bestellen.

Ook kreeg de fabriek een nieuwe, volledig geautomatiseerde lijn voor glazen flesjes. Deze lijn wast en vult 55.000 flesjes per uur en vervangt de oude glaslijn uit 1987. Dongen telt ook 30.000 palletplaatsen voor volle pallets, waarvan 27.000 in een automatisch hoogbouwmagazijn. Er is – afhankelijk van het weer – voor ongeveer tien dagen voorraad.

Klaar voor de toekomst

Jaap Wassink, vice president en country director Coca-Cola European Partners Nederland, meldt ‘ontzettend trots’ te zijn. ‘Er is enorm hard gewerkt om Coca-Cola in Nederland klaar te maken voor de toekomst. Een toekomst waarin we de helft minder CO2 uitstoten, waarin we energie besparen en zo min mogelijk grondstoffen gebruiken.’