Coca-Cola breidt pilot met hernieuwbare diesel uit

De pilot waarbij Coca-Cola gebruikmaakt van ‘hernieuwbare diesel’ in haar vrachtwagens is een succes. De frisdrankfabrikant maakte daarom op 6 februari 2017 bekend de proef dit jaar verder uit te zullen breiden.

Coca-Cola heeft zich tot doel gesteld de CO2-uitstoot per vrachtwagen fors terug te dringen. De fabrikant startte daarom vorig jaar een pilot waarbij de vrachtwagens van het bedrijf op hernieuwbare diesel rijden. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot per vrachtwagentank met 24 procent verminderd.

Het succes van de pilot is voor de frisdrankfabrikant reden deze dit jaar uit te breiden en in totaal negen vrachtwagens van de nieuwe brandstof te voorzien. Tegen 2020 wil Coca-Cola de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten, inclusief transport, met 50 procent teruggebracht hebben.

Hele keten verduurzamen

Volgens Rein de Jong, director supply chain Nederland, is Coca-Cola goed op weg die doelstellingen te halen. ‘Om de hele keten te verduurzamen, kijken we naar alle stappen in ons proces. Naast allerlei water- en energiebesparingsmaatregelen in onze fabriek in Dongen werken we ook aan het zuiniger maken van het transport en het koelen van onze dranken.’

Coca-Cola voert de pilot met de hernieuwbare diesel B30 uit in samenwerking met DAF Trucks, Nijol-oliemaatschappij en de vervoerders Boonzaaijer, Van Rijen en Zandbergen.