Classic Car Rally: Met oldtimers racen op Circuit Lelystad

Het wordt een dag met een hoog fun-gehalte: ronkende motoren, puzzelen, netwerken en dit jaar ook snelheid. De negende editie van de Supply Chain Classic Car Rally op 11 september 2015 voert namelijk ook langs het RDW-circuit in Lelystad. De rallyrijders gaan op de kombaan, een van de testfaciliteiten, een behendigheidstraject afleggen en daarna nog een paar rondes rijden.

 

De Supply Chain Classic Car Rally is een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media. In teams van twee personen leggen de deelnemers vooraf uitgestippelde routes af. Tenminste één van beide teamleden behoort de functie van supply chain manager of logistiek manager te hebben; de auto dient minimaal 25 jaar oud te zijn. De teams krijgen een zogeheten roadbook waarin de routes staan weergegeven volgens verschillende principes, bijvoorbeeld het beruchte ‘bolletje-pijltje’ of ‘grensbenadering’. Aan de bijrijder om de bestuurder de juiste kant op te navigeren.

Naast het rijden van de route, is er in 2010 het ‘Captains Dinner’ en een hotelovernachting in Nunspeet, waar de rally van start gaat, aan het evenement toegevoegd. Dat biedt Supply Chain Professionals de mogelijkheid om nieuwe professionals te ontmoeten en nieuwe ideeën op te doen.

Straatkinderen

Ieder jaar wordt er voor een goed doel gereden. Dit doel verandert per jaar en dit jaar hebben de organisatoren een goed doel gevonden binnen het netwerk van supply chain professionals. Het gaat om de stichting Monimbó waarvan Bert van Grieken, Director Customer Service bij Maersk Line, bestuurslid is.

De stichting Monimbó steunt op dit moment vooral Inhijambia in de hoofdstad Managua. Deze organisatie vangt straatkinderen op en helpt hen een nieuw leven op te bouwen. ‘We hebben daar een “eigen” groep meisjes waarvoor we opvang en hulp financieren. Inhijambia breidde onlangs de faciliteiten uit om meer kinderen op te kunnen vangen en daarmee groeit dus de behoefte aan steun’, aldus Van Grieken. De Supply Chain Classic Car Rally 2015 zal hier een bijdrage aan gaan leveren.