Christopher Gunther, student Logistics Management: ‘Iets neerzetten waar ik trots op ben’

Christopher Gunther

Christopher Gunther is een van de studenten die aanwezig zal zijn bij het Diversity Works event op 11 april in Stadion Galgenwaard. Christopher is 20 jaar en studeert Logistics Management aan de Hogeschool van Utrecht. Wat is zijn droombaan? ‘Het is voor mij persoonlijk niet het doel om financieel succesvol te worden later. Het gaat me er vooral om dat ik iets kan neerzetten met mijn werk waar ik trots op ben.’

Wat studeer je en waarom heb je voor deze studie gekozen?

‘Ik zit in mijn tweede jaar Logistics Management aan de Hogeschool van Utrecht en heb voor deze studie gekozen omdat het een veelzijdige studie is waarmee je alle kanten op kan. Het spreekt me ook aan dat er in de logistiek veel verschillende soorten bedrijven zijn. Zelf weet ik nog niet bij wat voor bedrijf ik later wil werken, maar met de blik op de toekomst weet ik wel dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel gaat zijn van mijn toekomstige werk. Duurzaamheid, automatisering en met mensen werken zijn de onderwerpen van mijn studie die ik het interessantst vind.’

Hoe ziet jouw droombaan eruit?

‘Het lijkt me leuk om een groot team aan te sturen binnen een grote organisatie. Het lijkt me namelijk tof om binnen zo’n team een goede sfeer neer te zetten en daarbij samen mooie resultaten te behalen. Een sfeer waarin mensen hard werken, maar het ook léuk vinden om dit te doen. Ik denk dat het belangrijkste aan het creëren van zo’n sfeer is dat mensen zich gehoord voelen en zich betrokken voelen bij het werk dat ze verrichten.’

Het Diversity Works event staat in het teken van diversiteit en inclusiviteit. Waarom vind jij deze thema’s belangrijk?

Mijn vader werkt in de logistiek en geeft me sinds jongs af aan al het belang mee van diversiteit en inclusiviteit, zeker in het bedrijfsleven. Hoe hoger je komt in een organisatie, des te belangrijker het wordt om inclusief te zijn. Volgens hem creëer je hiermee de beste sfeer binnen een bedrijf en zorg je ervoor dat mensen met plezier naar hun werk gaan, wat weer leidt tot de beste prestaties.’

Veel bedrijven hebben moeite met het aantrekken van jong en divers talent. Wat kunnen besluitvormers binnen deze bedrijven volgens jou doen om het talent van de toekomst beter te begrijpen?

‘Ik denk dat er talenten genoeg zijn binnen mijn studie. Misschien dat bedrijven dingen kunnen aanpassen in hun recruitment, want blijkbaar werkt wat ze nu doen niet altijd. Het is de norm om mensen uit te kiezen op basis van hun cv, ervaringen etc. Je kunt ook een starter binden aan je bedrijf en opleiden tot professional en daar een heel plan voor opstellen. Beter kijken naar welke competenties er precies gewenst zijn en daarmee aan de slag gaan. Als je laat zien dat je op die manier tijd noch moeite spaart en investeert in jonge mensen, dan zul je ze makkelijker aantrekken én zullen ze langer blijven.’

Stel er verandert niets en bedrijven zetten deze lijn voort, hoe zie je jouw toekomst dan in? 

‘Lastig om te zeggen, maar ik denk wel dat er ruimte gemaakt moet worden voor een oplossing. Mijn generatie is echt anders dan de oudere generaties; er moeten dingen veranderen om jongeren meer aan te spreken. Als ik kijk naar mijn eigen toekomst, dan denk ik: het is voor mij persoonlijk niet het doel financieel succesvol te worden later. Het gaat me er vooral om dat ik iets kan neerzetten met mijn werk waar ik trots op ben. Bijvoorbeeld dat ik dus een team leiding geef en daarmee voor de mensen die ik aanstuur een leuke werksfeer kan creëren. Wanneer er binnen een bedrijf zo’n sfeer heerst, ben ik ervan overtuigd dat de prestaties vanzelf worden neergezet. Het liefst werk ik later binnen het logistieke werkveld, maar het maakt me niet uit in welke sector dat is. Ik studeer Logistics Management, dus voor mij wordt dat het ‘‘platform’’ om mijn doelen te behalen. Maar het had net zo goed via een andere route kunnen gebeuren.’

Het interactieve event van Diversity Works wordt gehouden op dinsdag 11 april van 17.00 tot 22.00 uur in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Studenten als Christopher Gunther, starters, HR en business komen hier samen om elkaar te leren kennen en het hemd van het lijf te vragen. Voor tickets en meer informatie: https://tinyurl.com/47xhyc4h