China stuwt groei Limburgse producent Inalfa Roof Systems

Het Limburgse Inalfa Roof Systems, fabrikant van schuifdaken voor merkauto’s, zag in 2011 de verkopen met 26 procent toenemen. Met dank aan vooral de enorme groei in China steeg de omzet van 413,6 miljoen euro in 2010 tot 512,8 miljoen euro in 2012. Inalfa leed in 2009 nog een verlies van 16,4 miljoen, maar maakt sinds 2010 een indrukwekkend economisch herstel door. Dat is te lezen in het FD op 18 juli 2012.

Dat China de snelstgroeiende automarkt ter wereld heeft – in 2012 ligt de productie er hoger dan in geheel Europa –speelt Inalfa in de kaart, zoals de toeleverancier ook profiteert van de grote export van Duitse luxeauto’s naar China. Daarnaast blijkt ook bijvoorbeeld Hyundai een steeds  belangrijkere klant te worden, zowel in Zuid-Korea als daarbuiten. De producent van schuifdaken, die nu ruim een jaar een Chinese eigenaar kent, zag de omzet in China met 115 procent toenemen en in Zuid-Korea met 62 procent. Ook in Japan, Europa en de Verenigde Staten steeg de omzet, met respectievelijk 11, 16 en 26 procent.

Inalfa, dat zeer sterk inzet op innovatie, heeft productiefaciliteiten in onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan, Slowakije, Mexico, Brazilië en China. In China komen er dit jaar nog twee fabrieken bij. Ondanks de snelle groei in China blijft het Amerikaanse continent voorlopig nog het belangrijkste afzetgebied.