Checklist voor visibility van voorraad

Checklist voor visibility van voorraad

Visibility en controle zijn van vitaal belang bij voorraadbeheer. Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat 77 procent van de bedrijven hier uitgebreid in investeert. Als reactie op de onzekerheid in de markt hebben bedrijven de afgelopen jaren hun voorraadniveaus verhoogd en de voorraad verplaatst naar voorraadlocaties die dichter bij de klanten liggen. Deze nieuwe realiteit brengt echter nieuwe uitdagingen met zich mee, omdat deze locaties buiten het bereik van bestaande warehousemanagementsystemen liggen.

Effectief voorraadbeheer is cruciaal voor succes in verschillende bedrijfstakken, vooral als het gaat om waardevolle goederen, reserveonderdelen of consignatievoorraden. Regelmatige periodieke tellingen van de voorraad zijn daarbij van groot belang voor de voorraadnauwkeurigheid, maar handmatige processen kunnen tijdrovend zijn en de magazijnactiviteiten verstoren.

Download de ‘Checklist voor visibility van voorraad’

Voorraadsoftwareleverancier Ventory en Supply Chain Magazine hebben een checklist voor visibility van voorraad opgesteld om de volwassenheid van uw huidige systemen te meten.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.