Checklist voor trade compliance in de supply chain

Whitepaper voor trade compliance in de supply chain

10 vragen over de regelgeving van grensoverschrijdende goederenstromen

Door de toenemende globalisering en uitgebreide uitbesteding van productie naar lagelonenlanden zijn de meeste supply chains internationaal. Trade compliance, het naleven van internationale administratieve regels, is een noodzakelijk kwaad en lijkt niet tot de kernactiviteiten van de business te behoren. Bedrijven kunnen hierbij enorme risico’s lopen.

Internationale business en supply chains hebben te maken met handelsovereenkomsten tussen landen. Dit komt onder andere tot uiting in classificatie van producten, bepaling van handelsrisico’s en betaling van rechten of belastingen.

Verweven processen

Trade compliance is cruciaal in internationale supply chains. Maar tegelijkertijd is de naleving van deze internationale wet- en regelgeving complex, omdat het verschillende afdelingen binnen productie- en handelsbedrijven raakt. De verplichtingen van trade compliance zijn dan ook met elkaar verweven in processen binnen en tussen bedrijven.

Checklist

Wilt u weten of uw supply chain wel trade compliant is? Pincvision, dienstverlener voor internationaal opererende bedrijven, en Supply Chain Magazine hebben een praktische checklist ontwikkeld voor grensoverschrijdend goederenverkeer. Download de checklist voor compliance-processen in de supply chain en vul hem in om te controleren of uw bedrijf hierin geen grote risico’s loopt en vertragingen kan verwachten.

Download: Checklist voor trade compliance in de supply chain