Checklist voor optimaal supply chain-rendement

10 vragen over de ROI van projecten

Weet u al wat de ROI is van uw supply chain-projecten? Vul de checklist van BLMC Supply Chain Optimization en Supply Chain Media in om te bepalen hoe een ROI-tool u kan helpen de beste supply chain-investering te doen.

Een beter ingerichte supply chain levert geld op: lagere kosten, minder kapitaalbeslag en hogere opbrengsten. Volgens onderzoek van Capgemini zijn kostenbesparingen en nieuwe omzetmogelijkheden nu de belangrijkste drijfveren van bedrijven voor investeringen in de supply chain. Maar welke supply chain-investeringen hebben het beste rendement?

Businesscase

Het maken van een businesscase met een duidelijke ROI-berekening is een effectieve manier om het rendement van een supply chain-verbetering vooraf te bepalen. Daarbij is het van belang niet alleen te kijken naar mogelijke kostenreducties, maar ook naar het vergroten van opbrengsten. Voor een realistische ROI-berekening is het bovendien nodig naast de harde cijfers ook kwalitatieve facturen mee te wegen, zoals de huidige supply chain-volwassenheid van de organisatie. Het vergelijken van scenario’s maakt het mogelijk een afgewogen keuze te maken en helpt bij het verkrijgen van draagvlak bij verschillende stakeholders.