Checklist voor het selecteren van S&OP-software

Checklist S&OP-software

Waar moet u op letten bij het kiezen van S&OP-software? Bedrijven die op zoek zijn naar software stellen vaak dezelfde vragen in hun Request For Information (RFI). De belangrijkste aandachtspunten zijn functionaliteit, gebruikersgemak en implementatie-ondersteuning.

Goede S&OP-software doet veel meer dan het ondersteunen van demand forecast en de supply planning. Het biedt bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor product management, voorraadbeheer en financiële analyses. Een modulaire opbouw van de software is wenselijk zodat een bedrijf niet alles in een keer hoeft te implementeren, maar stapsgewijs meer functionaliteit kan gebruiken. Dit heeft ook de gelegenheid processes goed op elkaar aan te sluiten.

Gebruikersgemak

Cruciaal voor de acceptatie van S&OP-software is de gebruiksvriendelijkheid ervan.
Gebruiksvriendelijke software bevat een overzichtelijk dashboard waarop betrokkenen zien wat voor hen specifiek relevant is. Ook moeten gebruikers gemakkelijk eigen input kunnen invoeren.

Implementatieondersteuning

Tot slot is het verstandig te werken met een partij met bewezen ervaring in uw branche. Het is belangrijk dat deze partij de implementatie kan begeleiden en daarbij voldoende aandacht besteedt aan het betrekken van de verscheidene afdelingen. Want hoe goed een systeem ook is: het succes staat of valt bij het gebruik ervan.

Download de checklist

De checklist van Solventure en Supply Chain Magazine geeft houvast voor het kiezen van de juiste S&OP-software.

Download: Checklist voor het selecteren van S&OP software