Checklist voor een toekomstbestendig warehouse

Checklist voor een toekomstbestendig warehouse

Bedrijven moeten hun warehouse-operatie tegenwoordig gemakkelijk laten meeveren vanwege snel veranderende en zelfs per dag fluctuerende orderpatronen. De beschikbaarheid van personeel kan hierbij een serieuze bottleneck vormen. De huidige coronacrisis benadrukt dit belang nog eens extra. Automatisering biedt een mogelijke uitkomst, maar mag niet leiden tot een knellend keurslijf.

De opkomst van e-commerce heeft een enorme impact op de inrichting van warehouses. In plaats van het uitsluitend uitleveren van hele pallets moeten bedrijven doosjes of zelf losse producten orderpicken. Dit geldt niet alleen voor consumentenproducten, maar ook voor zakelijke goederen.

Hybride automatisering

Gezien de toenemende aantallen orders, meestal kleiner in omvang, is automatisering van een deel van het warehouse steeds meer een optie om de beoogde productiviteit te behalen of te verbeteren. Maar deze automatisering moet wel de nodige flexibiliteit in zich hebben voor het geval de goederenstromen veranderen, bijvoorbeeld door een verschuiving in het assortiment of orderpatronen.

Download de Checklist voor een toekomstbestendig warehouse

Wilt u weten of uw warehouse toekomstbestendig is? Jungheinrich, leverancier van material handling equipment, warehouse-inrichtingen, automatisering en onderhoud, en Supply Chain Magazine hebben hiervoor een handige checklist ontwikkeld. Vul de checklist in om te checken of uw warehouse toekomstbestendig is.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.