Checklist voor dockplanning

checklist dockplanning

10 vragen over laden en lossen

Is het laden en lossen van vrachtwagens een knelpunt voor uw supply chain? Alpega en Supply Chain Media hebben deze checklist gemaakt om u te helpen beoordelen of uw organisatie kan profiteren van een beter slotboekingsproces.

Hoewel het soms over het hoofd wordt gezien, is het boeken van slots een cruciale schakel in de supply chain en een vitaal contactpunt tussen magazijnen, vervoerders en verladers. Er hangt zoveel af van het laad- en losproces dat bedrijven die bijvoorbeeld hun slots optimaliseren, een enorm concurrentievoordeel kunnen behalen.

Automatisering

In termen van pure kosten is het voorkomen van opstoppingen en het vermijden dat vrachtwagens moeten wachten een echte geldbesparing, vooral omdat chauffeurs een steeds schaarser wordende hulpbron worden. De klanttevredenheid is ook afhankelijk van het boeken van een slot. Er is veel vraag naar verladers die in staat zijn voorspelbare levertijden te bieden. Het automatiseren van het dockplanningsproces verhoogt de nauwkeurigheid van de levering, om nog maar te zwijgen van de besparing van tijd en geld.

Download: Checklist voor dockplanning