Checklist voor datavisualisatie

Checklist voor datavisualisatie

In een snel veranderend tijdperk met wereldwijde concurrentie moeten productie- en handelsbedrijven voortdurend hun succesvolle businessmodellen bewaken of aanpassen om topprestaties te kunnen blijven leveren. Duidelijke dashboards van hoe hun supply chains en hun dynamische omgeving ervoor staan, zijn absoluut noodzakelijk.

Supply chain-directeuren en -managers staan onder druk om te presteren voor hun bedrijven. Ze proberen risico’s te identificeren in complexe supply chains die tot ver buiten de eigen grenzen van hun bedrijf reiken, terwijl ze tegelijkertijd ook duurzaamheidsdoelen proberen te realiseren. Ze helpen hun teams om te slagen en doen hun uiterste best hun klanten te behouden.

Datagedreven beslissingen

Elk productiebedrijf zegt dat het datagedreven wil zijn, maar in werkelijkheid zijn de meeste bedrijven pas net aan de slag gegaan met hun data. Dit komt vaak door verouderde machines en processen, en gefragmenteerde informatie. Bedrijven moeten volledig inzicht hebben in hun supply chains. Alleen zo kunnen ze flexibel genoeg zijn om tegenslagen op te vangen en risico’s uiteindelijk zoveel mogelijk te ondervangen.

Met de juiste informatie en inzichten kunnen ze de duurzaamheid verbeteren door inefficiënties en verspilling te voorkomen. Met alle data op één plek is het voor teams mogelijk samen te werken met de informatie die ze nodig hebben. Zo kunnen ze fantastische klantbelevingen bieden waaraan de concurrentie niet kan tippen.

Heeft uw bedrijf al tools voor datavisualisatie ter ondersteuning van snelle en effectieve beslissingen voor uw supply chain? Softwareleverancier Tableau en Supply Chain Magazine hebben een checklist opgesteld om inzichtelijk te maken of uw bedrijf over slimme dashboards voor de supply chain beschikt. Beantwoord de 10 vragen en achterhaal of uw bedrijf onder de maat, redelijk of slim (optimaal) is ingericht.

Download de checklist voor datavisualisatie

Softwareleverancier Tableau en Supply Chain Media hebben een checklist voor datavisualisatie opgesteld. Vul hieronder het formulier in en ontdek of de mogelijkheden voor datavisualisatie van uw bedrijf optimaal, redelijk of ondermaats zijn.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.