Checklist voor aanleverprestaties

Visual Checklist voor aanleverprestaties

De prestaties van de supply chain zijn van fundamenteel belang voor bedrijfsresultaten. Maar hoe weet uw bedrijf of de supply chains zo efficiënt mogelijk functioneren als de prestaties van leveringen niet goed zijn te volgen?

Bedrijven moeten leverprestaties kunnen analyseren om risico’s te beperken, kosten te bepalen en verstoringen te minimaliseren. De prestaties van toeleveranciers en vervoerders moeten te volgen zijn om te zien waar het misgaat en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Juiste data en visibility

Uit onderzoek door freight forwarder Zencargo blijkt dat 33 procent van de supply chain-professionals moeite heeft om de prestaties van toeleveranciers en vervoerders te volgen. Slechts 4 procent ondervindt geen hinder in de samenwerking met deze ketenpartners. Een gebrekkig zicht op de supply chain en het ontbreken van tijdige updates dragen bij aan de interne worsteling om weloverwogen beslissingen te nemen en verbeteringen aan te brengen door slecht presterende leveranciers te identificeren.

Voor leveranciers- en vervoerdersbeoordeling hebben bedrijven de doorlopende supply chain visibility-gegevens nodig. Uitgerust met informatie zoals oorzaken voor vertragingen, tijd besteed aan transport, kosten per eenheid en percentage containers, kunnen bedrijven leveranciersrisico’s beperken en onderhandelen over contracten met toeleveranciers en vervoerders. Om deze visibility te bereiken, is een online platform nodig dat geavanceerde gegevensmogelijkheden en functies biedt, zoals updates van leveranciersmijlpalen en tracking op het niveau van Stock Keeping Units (SKU’s).

Download de checklist voor aanleverprestaties

Supply Chain Magazine en Zencargo hebben een checklist opgesteld voor aanleverprestaties van toeleveranciers en vervoerders. Beantwoord tien korte vragen om snel te bepalen waar de risico’s van leveringen voor uw bedrijf liggen.