Checklist ‘Verbeteren van teamprestaties’

Checklist 'Verbeteren van teampresetaties'

Haal het beste uit jezelf en elkaar

Hoe kun je als supply chain-team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Hoe haal je het beste uit jezelf en uit elkaar?

Een organisatie is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie. Een goede onderlinge communicatie is namelijk een voorwaarde om optimaal te kunnen samenwerken; niet alleen binnen supply chain-teams, maar ook met andere teams in de organisatie. En betere samenwerking leidt weer tot betere prestaties.

Supply chain-teams hebben gezamenlijke doelen die ze willen bereiken. Een supply chain-team is bijvoorbeeld als projectteam verantwoordelijk voor een goede implementatie van de processen in een nieuw distributiecentrum. Het team start dan de operatie op en stuurt de organisatie aan tot deze stabiel is. Hierbij is het team verantwoordelijk voor de kwaliteit bij oplevering. Samenwerking is dan cruciaal. Echter, als de samenwerking binnen een supply chain-team al niet goed verloopt, dan is het onwaarschijnlijk dat de samenwerking met andere afdelingen, zoals Inkoop, Logistiek, IT of Finance, wel loopt.

Bedrijven willen het maximale potentieel van alle teamleden benutten. De zichtbaarheid van de bijdragen van de individuele teamleden is hierbij essentieel. Dat lukt alleen als de communicatie effectief is en de focus helder. Er moet veiligheid en vertrouwen zijn en alle teamleden nemen hun eigen verantwoordelijkheid. Ze zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen. Transparantie, congruentie, respect.

Aan de hand van deze checklist, een co-productie van Inspired Movement en Supply Chain Media, kunt u eenvoudig vaststellen of de prestaties van uw supply chain-teams optimaal zijn.

Download: Checklist verbeteren van teamprestaties