Checklist sustainable supply chain

Checklist sustainable supply chain

10 vragen over duurzaamheid en circulariteit van de supply chain

Sustainability staat steeds hoger op de agenda van veel supply chain-directeuren. Klanten, eindgebruikers en medewerkers willen weten wat een bedrijf doet aan het klimaat, het milieu en het menselijk gedrag en stellen daarbij ook meer en meer de eis om dit continu te verbeteren.

Meerdere KPI’s

Sustainability kent niet één KPI waarmee bedrijven kunnen vaststellen in hoeverre zij duurzaam zijn. Het is allereerst een houding, een manier van denken, en daarmee een onderdeel van alle aspecten van de bedrijfsvoering. Dit komt terug in ketensamenwerking, de inrichting en de uitvoering van de keten tot supply chain visibility en besluitvorming, inclusief meerdere sustainability-criteria.

Sustainability kent echter ook een organisatorische kant, waarbij de medewerker in de supply chain centraal staat. Hierbij zijn criteria als slavernij, talentmanagement, balans tussen werk en privé en leiderschap bepalend. Of het nu gaat om een strategisch, tactisch of operationeel vraagstuk: sustainability speelt altijd een rol.

Download de checklist voor sustainable supply chain

Om te bepalen waar u staat in uw transitie naar een sustainable supply chain, hebben UC Group en Supply Chain Magazine deze checklist ontwikkeld. Bepaal aan de hand van deze checklist met welk vraagstuk u aan de slag wilt.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.