Checklist voor supply chain talent management

De alsmaar toenemende supply chain-uitdagingen zijn alleen het hoofd te bieden met de beste professionals. Bedrijven hebben ‘dream teams’ nodig om leidend te zijn. Dit vergt een constante aanvoer van vers supply chain-talent. Met de juiste diversiteit, geen klonen van de aanwezige medewerkers. Diversiteit vormt de motor voor echt slagvaardige teams.

Schaars en ongrijpbaar

Helaas is dat verse en diverse supply chain-talent schaars en ongrijpbaar. De echte talenten zijn slim en ambitieus. Ze studeren aan een topuniversiteit. En wonen waarschijnlijk niet in de directe omgeving van het bedrijf. De echte talenten zijn wereldburger en studeren ook wereldwijd. En dus spreken ze soms Nederlands, maar in ieder geval goed Engels. Het aantrekken van talent is daarbij slechts stap één. Kunnen bedrijven ze langer houden dan een jaar? Of lopen ze weg door gebrek aan echte zingeving? Of wellicht door gebrek aan persoonlijke aandacht? Millennials managen is een kunst en vraagt veel inlevingsvermogen.

The Talent Connection en Supply Chain Magazine hebben een checklist gemaakt voor supply chain talent management. Beantwoord de tien vragen om te weten of uw bedrijf supply chain-toptalenten kan identificeren, interesseren en behouden.

Download: Checklist supply chain talent management