Checklist supply chain management implementeren

Op papier ziet supply chain management er veelbelovend uit: de organisatie beweeglijk maken, snel kunnen inspelen op een veranderende omgeving, kostenverlaging, betere service, tevredener klanten en een betere concurrentiepositie. Maar wat komt er nu echt kijken bij het succesvol implementeren van supply chain management? Waaraan moet de organisatie voldoen? BLMC Supply Chain Optimization en Supply Chain Media maakten een checklist.

De supply chain speelt een cruciale factor in het succes van een bedrijf. Door deze goed te managen, kunnen bedrijven kosten verlagen, hun service richting klanten verbeteren en daarmee hun concurrentiepositie versterken. Door supply chain management toe te passen, speelt een bedrijf in op de onontkoombare en razendsnelle veranderingen waar een bedrijf anno 2017 mee te maken heeft.

Directies van bedrijven voeren supply chain management dus in als techniek om in te spelen op veranderingen in hun omgeving. Managers en planners in logistiek, supply chain, inkoop en productie krijgen opdracht van de directie om supply chain management in te voeren. Maar waar moet je aan denken? Vul de vragen in en ontdek hoeveel werk er te doen valt.

Download: Checklist Supply chain management implementeren