Checklist Responsieve Supply Chain Planning

Bij veel bedrijven moet de Supply Chain-afdeling veelvuldig reageren op de constant veranderende klantvraag. Dit heeft vaak een zenuwachtige planning tot gevolg, met veel aanpassingen ad hoc. Supply Chain Magazine en softwareleverancier Icron Technologies hebben een checklist gecreëerd voor responsieve planning.

Available-to-Promise

Klanten worden steeds veeleisender. Ze willen snel een antwoord op de beschikbaarheid van producten en de beloofde levertijd. Bedrijven moeten bij een aanvraag een realistische levertijd kunnen afgeven op basis van de beschikbare capaciteit. Hoe gemakkelijk gaat dit?

Automatisch plannen

De planningsafdeling krijgt regelmatig te maken met spoedorders of gewijzigde aanvragen op de korte termijn. Dit betekent vaak dat de bestaande planning grondig moet worden aangepast. Hoe snel kan dit gebeuren zonder dat er fouten worden gemaakt?

Verschillende scenario’s

Door de regelmatig voorkomende hectiek op de planningsafdeling is er weinig tijd om verschillende planningen af te wegen. Een planningssysteem zou aan de hand van een aantal parameters verschillende scenario’s en hun uitkomst moeten genereren. Hoe realistisch is dit in de praktijk? Wanneer u de volgende 10 vragen beantwoordt, weet u hoe responsief uw planning is en wat dit voor uw bedrijf zou kunnen betekenen.

Download: