Checklist: Is uw Warehouse Management Systeem een teamspeler?

Johan Cruijff zei ooit: ‘De elf beste spelers maken nog geen team.’ Je kunt op iedere positie wel de beste speler hebben, maar weet de een wat de ander bedoelt als er met de handen wordt gezwaaid of een knik wordt gegeven?

De klassieke supply chain – bestaande uit een leverancier, producent, warehouse, transporteur, winkel en consument – moet ook functioneren als een team. Ieder punt in de keten moet afgestemd zijn op het volgende en het vorige punt en niet te vergeten ook op het geheel. Alleen dan kan synergie worden bereikt. ‘Da’s logisch’, op zijn Cruijffiaans gezegd.

Maar onze logistieke wereld is groter aan het worden door de sterke technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op de supply chain. Er is een belangrijke rol weggelegd voor het Internet of Things (IoT), de opkomst van e-commerce, predictive maintenance, drones, augmented reality en control towers. Consumenten kunnen vandaag de dag op ieder moment op ieder apparaat bestellen. Kan uw Warehouse Management Systeem (WMS) de verschillende stromen die dat oplevert samenbrengen?

Technologie is een sterke ‘driver’ voor verandering. Met een steeds groter wordende logistieke wereld wordt een ‘digital core’, waarin we standaard data en functionaliteit beheren, steeds belangrijker. Uw WMS orkestreert processen op basis van die standaard functionaliteit. Dit geldt uiteraard ook voor andere applicaties, zoals een Transport Management Systeem (TMS). Deze en andere applicaties moeten met elkaar samenwerken. Op die manier ontstaat een team waarmee u een solide basis heeft met één gedeelde databron en gedeelde standaard functionaliteit.

Test met de checklist van SAP en Supply Chain Media of uw WMS een teamspeler in de supply chain is.

Download: Checklist Warehouse Management Systeem