Checklist inschakelen interim-managers

checklist interim-managers

10 vragen: Heeft u een interim-manager nodig?

Om te bepalen of een interim-manager uw bedrijf verder kan brengen, hebben BLMC Interim Management en Supply Chain Media deze checklist ontwikkeld. Bepaal aan de hand van deze checklist of een interim-manager de beste optie is in uw situatie.

Het aanbrengen van veranderingen of verbeteringen in de keten vraagt om nieuwe organisatiestructuren, verhoudingen en opvattingen over de rol van managers. Vaak kan het dan effectief zijn om een interim-manager in te schakelen. Tegelijkertijd is dit een kostenpost en kan het tijdelijk onrust creëren binnen het bedrijf. Aan de hand van de uitdaging waarvoor uw bedrijf staat, kunt u bepalen of er een interim-manager nodig is en welke persoonlijkheid uitkomst biedt.

Criteria

In een crisissituatie kan een directieve persoonlijkheid veel betekenen; wanneer er juist gecoacht moet worden op betere samenwerking vergt dat een hele andere leiderschapsstijl zoals een meer mensgericht- of relatiegericht leiderschap. Bepaal daarom eerst zo scherp mogelijk wat de situatie is en voor welke uitdaging het bedrijf staat.

Download: Checklist: inschakelen interim-managers