Checklist: Global Trade Management

De compliant supply chain

Het managen van de activiteiten in de supply chain wordt door de toenemende handel en door aangescherpte regelgeving steeds ingewikkelder. Supply Chain Magazine en softwareleverancier Amber Road hebben deze checklist voor Global Trade Management opgesteld.

Aangescherpte regelgeving dwingt bedrijven hun financiële, juridische, regulerende en operationele informatie verder te integreren. Hierdoor is het ontwerp van hun supply chain geoptimaliseerd voor het nemen van strategische beslissingen, niks buiten beschouwing latend.

Succesvolle bedrijven hebben hun cross-border processen versimpeld door gebruik te maken van handelsverdragen en te investeren in software. Met de effectieve informatiestroom realiseren ze inkomstengroei en verlagen ze risico’s.

Vrijhandelsverdragen

In de laatste tien jaar is de internationale handel exponentieel gegroeid. Kijkend naar de grootste handelspartners van de EU is de handel en de commerciële dienstverlening met en in India respectievelijk verdrie- en verviervoudigd. Kunt u zich het potentieel voorstellen van een vrijhandelsverdrag tussen de EU en India? Bovendien zal het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP) zich waarschijnlijk aansluiten bij de 600+ reeds bestaande internationale vrijhandelsverdragen. Bent u voorbereid?

Gelet op de dynamieken van internationale handel kan een evaluatie van uw trade management-processen en -competenties uw positie ten opzichte van de huidige standaard bepalen. Beantwoord de elf vragen hiernaast en zie hoe goed uw internationale handel is gestructureerd en wat dit kan betekenen voor uw bedrijf.

 

Download: Checklist Global Trade Management