Checklist Futureproof WMS

Is uw logistiek ‘future proof’? Bedrijven zagen vroeger logistiek als kostenpost; nu is logistiek een integraal onderdeel van het bedrijf dat het succes van de onderneming kan maken of breken. De dynamiek in de ontwikkelingen op de markt neemt toe en mede hierdoor wordt de supply chain steeds complexer. Dat vraagt om een doordacht, goed gepland, maar toch flexibel logistiek proces. Test met de checklist van Supply Chain Media en Consafe Logistics of u future proof bent.

Omni-channel en e-commerce zijn in menige branche niet meer weg te denken. Verschillende stromen lopen door elkaar heen. Er worden hogere eisen gesteld aan het warehouse met betrekking tot snelheid en kwaliteit. Kengetallen veranderen, het aantal orders neemt toe, het volume per order daalt en de gewenste levertijden worden steeds korter.

Consolidatie, verandering in de technologie, verdere internationalisering, integratie in de ketens, maar ook bijvoorbeeld verandering van de medewerkers en andere bedrijfsstrategieën hebben grote invloed op de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn.

Beantwoord de volgende vragen en ontdek in hoeverre uw logistieke operatie klaar is voor de toekomst. De uitkomsten geven weer in welke mate u de aansturing van uw operatie kunt verbeteren.

Download: Checklist voor Futureproof WMS