CB wil transport uitbesteden aan Tielbeke

CB

Logistiek dienstverlener CB wil dat transportbedrijf Tielbeke zijn vervoersactiviteiten in Nederland overneemt, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. De overname moet CB helpen de transportdienstverlening toekomstbestendig te organiseren; voor Tielbeke is het een extra schakel in zijn fijnmazige distributienetwerk.

Door de samenwerking met Tielbeke kan CB – voorheen Centraal Boekhuis – ook in de toekomst het serviceniveau op peil houden. ‘In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag: er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden’, verklaart Linda van Zomeren, CEO van CB.

‘Daarnaast zien we dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam vervoer. Het is een partij met een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk dat uitstekend past bij onze markt.’

DHB-groep

Tielbeke werkt voor uiteenlopende markten en maakt deel uit van de DHB-groep. DHB-groep heeft een uitgebreid distributienetwerk in de Benelux. Vanuit dit netwerk kunnen zij de vervoersdienstverlening voor CB’s klanten goed voortzetten.

‘Met deze samenwerking zorgen we voor een goede oplossing voor het vervoer van boeken. Wij hopen de CB-chauffeurs te mogen verwelkomen en een belangrijke rol te geven in het centrum van ons distributienetwerk’, meldt CEO Adwin Verhoeks van Tielbeke.

Samenwerking met ID Logistics

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende transporteurs. Met ingang van 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. Het levert tijdschriften aan retailers die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. Goederenstromen kunnen op deze manier gebundeld worden.

Goede ‘fit’

Eerder deze maand zijn de betrokken medewerkers van CB geïnformeerd over de voorgenomen overname. ‘Voor onze collega’s willen wij een stabiele werkomgeving. Met Tielbeke kunnen we dit bieden. We begrijpen heel goed dat dit voor onze mensen een grote verandering is. Sommigen werken al tientallen jaren bij ons’, aldus Van Zomeren.

De CEO van CB laat weten ervan overtuigd te zijn dat Tielbeke een goede ‘fit’ is voor de planners en chauffeurs van CB en dat beide partijen samen de vervoersdienstverlening voor de klanten goed, duurzaam en betrouwbaar kunnen voortzetten. ‘Op korte en op lange termijn.’

Geen verandering in België en voor webwinkels

De voorgenomen overname door Tielbeke en de samenwerking met ID Logistics betreft overigens alleen de Nederlandse markt. In België blijft CB zelf het transport doen, in samenwerking met Belgische vervoerspartners. Ook het afleveren van bestellingen rechtstreeks aan consumenten thuis in opdracht van webwinkels blijft CB organiseren met zijn huidige partners voor dit type vervoer. In oktober moet de overname rond zijn.