CargoSnap groeit door dankzij Rotterdam Port Fund

CargoSnap

De logistieke start-up CargoSnap heeft de stap naar scale-up gezet dankzij het Rotterdam Port Fund (RPF), dat een niet nader aangeduid belang in het bedrijf heeft genomen. Met de investering van het RPF kan het in 2017 opgerichte CargoSnap verdere groeiplannen realiseren en haar positie in Europa en Noord- en Zuid-Amerika verder uitbouwen.

CargoSnap biedt een platform en app voor het verzamelen en delen van informatie over de conditie van goederen op overslagterminals en in opslag- en distributiecentra. Met het gebruik ervan kan de visuele status van de lading op verschillende momenten tijdens het transport digitaal worden vastgelegd, ingezien en gedeeld.

Proof of Condition

De rapportagemogelijkheden bieden transparantie en een zogeheten ‘Proof of Condition’ van de lading, waardoor (onnodige) schade en claims beperkt kunnen worden. ‘Het digitaal en online beschikbaar hebben van Proof of Condition is een nieuwe trend in de toeleveringsketen’, stelt oprichter Marcel Merkx van het Utrechtse bedrijf.

Digitale oplossingen steeds meer geaccepteerd in logistieke keten

‘CargoSnap heeft zichzelf al bewezen’, motiveert Bastiaan van der Knaap van RPF de investering. ‘In de logistieke keten wordt het gebruik van softwaretechnologie en digitale oplossingen meer en meer geaccepteerd. Wij zien een grote en strategische kans om de door CargoSnap geboden oplossing verder te laten groeien.’