Burberry annuleert grote Britse fabriek

Burberry annuleert fabriek

Burberry heeft plannen voor de vestiging van een grote trenchcoatfabriek in Leeds, geschrapt. De fabriek was juist van groot belang voor plannen van het modehuis om de jassen op één locatie te gaan vervaardigen en zo de productie op te voeren. Vermoed wordt dat de brexit Burberry op andere gedachten heeft gebracht.

Het Britse modehuis produceert haar trenchcoats nu nog op twee verschillende locaties, in Castleford en Keighley. In 2015 liet Burberry weten de jassen onder één dak te willen gaan gaan maken. Daarmee zou een efficiencyslag gemaakt kunnen worden: het modehuis verwachtte de productie van 5000 jassen per week te kunnen verdrievoudigen.

Nieuwe banen

Voor de ambitieuze plannen trok Burberry een bedrag van circa 50 miljoen pond uit. Verwacht werd ook dat tweehonderd nieuwe banen gecreëerd zouden worden. Maar sinds de Britten zich in 2016 uitspraken voor een vertrek uit de Europese Unie, zette Burberry de plannen on hold; inmiddels heeft het concern laten weten ze nu dus te schrappen.

Grond niet geschikt

Burberry zelf meldt dat het annuleren van de plannen voor een productielocatie in Leeds niets met de voorgenomen brexit van doen heeft. Het modehuis houdt het erop dat het beoogde stuk grond niet geschikt bleek voor de plannen die Burberry ermee had. Overigens blijft volgens Burberry de reguliere productie van het modehuis wel gewoon in Groot-Brittannië plaatsvinden.

Bron: FD