Buitenwinkel Bever verduurzaamt retourproces

Bever

Buitenwinkel Bever verduurzaamt zijn retourproces. Een nieuwe retouroptie van Homerr zorgt voor een daling tot wel 79 procent CO2-uitstoot per pakket. Homerr realiseert die besparing door geen eigen vervoer in te zetten, maar slim gebruik te maken van bestelbussen die al in de buurt rijden en ruimte hebben voor extra pakketten.

Bij Homerr stond al op het moment van oprichting de besparing op CO2-uitstoot voorop. ‘Steeds meer consumenten zijn op zoek naar een duurzame verzend- en retouroptie. We zijn dan ook trots om voor Bever en zijn klanten de pakketbezorging te verduurzamen’, zegt oprichter Juriaan Matthijssen.

‘We laten zien hoe je zo effectief mogelijk kunt vervoeren terwijl je zo min mogelijk kilometers maakt en dus beduidend minder CO2 uitstoot. Vervolgens zoeken we naar andere manieren om het proces te verduurzamen, zoals bijvoorbeeld elektrische busjes en het investeren in vergroening.’

Duurzame missie Bever

‘Het introduceren van Homerr sluit naadloos aan bij de duurzame missie van Bever. Ik ben blij dat we naast duurzaam bezorgen onze klanten nu ook de mogelijkheid kunnen bieden voor een duurzaam retourproces’, meldt Mirjam Fondse, Manager Supply Chain bij de outdoorspecialist.

‘En niet zomaar een optie, maar een waarmee we tot wel 79 procent CO2-uitstoot per retourpakket kunnen besparen. Met de hulp van Homerr maken we het kiezen voor milieuvriendelijke opties zo steeds gemakkelijker’, aldus Fondse. Grote webshops als Zalando, Asos en Decathlon kozen eerder al voor Homerr als retouroptie.