Brink Climate Systems wil lean meegroeien met de markt

Om ook op termijn concurrerend te blijven, richt het honderd jaar oude Brink Climate Systems zich op lean productie. Daartoe heeft de fabrikant van klimaatsystemen deze zomer een nieuw pand betrokken pal aan de A28 bij Staphorst, meldt het Jungheinrich Journaal van september 2014.

Brink Climate Systems is een echt productiebedrijf. Uit staal en kunststof worden onderdelen van verwarmingsunits vervaardigd en samengevoegd tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten. Het nieuwe onderkomen biedt het bedrijf alle ruimte om lean productie door te voeren en zo met de markt mee te groeien.

‘In dit pand is de flow beter en willen we slimmer produceren’, vertelt supply chain manager Arco Biesheuvel. ‘We mikken hiermee op 100 procent capaciteitsuitbreiding en dat vraagt een andere logistieke aanpak, een andere keuze voor het aanleggen van just-in-time-productievoorraden en andere intern transportmiddelen.’

‘In deze nieuwbouw combineren we drie lokale vestigingen en kunnen we logischer produceren’, vult manager material handling Alfred Ubels aan.

Volgens Ubels zijn er in de nieuwbouw veel minder externe goederenbewegingen en is er meer opslagcapaciteit voor zowel bulk- als pickvoorraden.