Bouw van tweede dc moet snelle groei Wehkamp faciliteren

Wehkamp

Wehkamp start binnenkort met de bouw van een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Met de realisatie van een tweede dc moet de huidige, snelle groei gefaciliteerd worden en kan Wehkamp verder innoveren. Het nieuwe gebouw komt naast het huidige, volledig geautomatiseerde e-commercecentrum, zodat er een multifunctioneel en flexibel dc ontstaat van in totaal ruim 60.000 m². De nieuwbouw moet eind 2018 klaar zijn.

Wehkamp – naast Bol.com de voornaamste e-commercespeler van Nederland – groeit hard, zowel in orders als in nieuwe klanten. Om die groei te kunnen faciliteren, is besloten het huidige distributiecentrum uit te breiden. Aan dit 35.000 m² tellende magazijn wordt 25.000 m² toegevoegd, zodat een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m². Net als bij het huidige pand zal de realisatie van de nieuwbouw in samenwerking met vastgoedpartner WDP gebeuren. WDP is ook eigenaar van beide gebouwen. Wehkamp en WDP investeren gezamenlijk ruim 40 miljoen euro in de bouw van het dc.

De realisatie van het nieuwe distributiecentrum bestaat uit meerdere fases. Met fase 1, het uitbreiden van de capaciteit binnen de muren van het huidige dc, is al begonnen. Dit magazijn groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal pickstations, waar klantbestellingen worden ingepakt, van 24 naar 28. Op deze manier kunnen straks meer dan 200.000 klantbestellingen per dag worden verwerkt. De producten worden door Wehkamp volledig geautomatiseerd op maat verpakt in kunststof zakken of kartonnen dozen, om zo het vervoer van lucht te minimaliseren. Fase 2, de bouw van het nieuwe pand, start binnenkort.

Bouwplannen Amazon

De komst van het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp op Hessenpoort betekent voor Zwolle en omgeving opnieuw een groei van het aantal arbeidsplaatsen. De uitbreiding zou goed zijn voor honderden nieuwe banen. Wehkamp heeft daarnaast ook nog een distributiecentrum in Maurik. Na de realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf dan ook over in totaal ruim 135.000 m² aan magazijncapaciteit in Nederland. Overigens heeft concurrent Amazon ook bouwplannen voor een nieuw distributiecentrum, net over de grens in Mönchengladbach. Het Amerikaanse e-commercebedrijf heeft sinds kort bovendien een overslaghub bij Vos Logistics in Oss.