Boeing gaat zelf vliegtuigstoelen bouwen

Boeing

Boeing gaat zich toeleggen op de productie van vliegtuigstoelen. De vliegtuigbouwer heeft daartoe samen met Adient, gespecialiseerd in het maken van autostoelen, een joint venture opgericht: Adient Aerospace. Het zelf produceren van de vliegtuigstoelen zou de supply chain ten goede moeten komen.

De joint venture van Boeing en Adient speelt volgens het persbericht in op de behoeften in de sector aan meer capaciteit, meer kwaliteit en betrouwbare on-time leveringen. De nieuwe bedrijfstak zou ook voor meer controle over de supply chain zorgen. Een te late levering van vliegtuigstoelen door externe partijen resulteerde in het verleden wel eens in een vertraagde levering van vliegtuigen. Daar moet nu een einde aan komen.

‘Stoelen zijn een constante uitdaging voor onze klanten, de sector en Boeing. Wij nemen nu actie om beperkingen op dit gebied aan te pakken’, meldt Kevin Schemm, senior vice president Supply Chain Management, Finance & Business Operations en Chief Financial Officer van Boeing Commercial Airplanes.

Productie in Kaiserslautern

De nieuw te bouwen stoelen zijn bedoeld voor zowel Boeing-toestellen als voor toestellen van andere vliegtuigbouwers. De productie van Adient Aerospace moet plaatsvinden in het Duitse Kaiserslautern. In Seattle, de thuisbasis van Boeing, zal bovendien een servicecentrum komen.