Blokker opent nieuw e-distributiecentrum in Gouda

Blokker heeft in Gouda een nieuw distributiecentrum voor zijn webshop geopend. In het e-dc heeft het retailconcern nu 15.000 m2 tot zijn beschikking, en met ingang van maart 2016 zelfs 37.000 m2. Een noodzakelijke uitbreiding, want Blokker verwacht het drukste jaar ooit in online aankopen.

De online ambitie van Blokker krijgt nu alle ruimte in Gouda. Daar werd op 25 november 2015 het nieuwe e-fulfilment distributiecentrum officieel geopend. Het oude e-dc in Houten kon met zesduizend m2 vloeroppervlakte de toegenomen vraag naar huishoudartikelen niet meer aan. Het nieuwe e-magazijn biedt bovendien ruimte aan een enorme uitbreiding van het assortiment.

Endless aisle

Antoine Brouwer, directeur omnichannel van Blokker Holding en verantwoordelijk voor Nextail, de online organisatie van Blokker: ‘De weg naar een betere ontsluiting van ons online assortiment ligt nu open. Met dit nieuwe e-dc zetten wij onze servicebelofte van de endless aisle, oftewel de digitale verlenging van ons fysieke winkelaanbod, extra kracht bij. En als de klant vóór 22.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag leveren.’

Het nieuwe bedrijfscomplex is zeven dagen per week, zestien uur per dag in gebruik. Er werken in totaal 170 mensen. De magazijnmedewerkers verwerken tot wel elfduizend orders per dag; dat is zevenhonderd orders per uur. Dit aantal kan ook nog worden opgeschaald naar maximaal tweeduizend per uur, waardoor het dc op termijn meer dan twintigduizend orders per dag kan verwerken.

Insourcing

Blokker heeft in Gouda bewust voor insourcing gekozen. Supply chain-directeur Koen van Doorn: ‘In Houten zijn we tegen de grenzen van het uitbesteden aangelopen. Door zaken terug te halen, behouden we de controle over ontwikkelingen en kosten. Dat is de kern van ons beleid. Blokker.nl is de eerste grote omnichannel-retailer die dit doet. Hierdoor zijn we flexibeler en bieden we de klant meer service.’