Bikeshift breidt logistieke dienstverlening uit

Bikeshift

Bikeshift breidt haar duurzame logistieke dienstverlening verder uit. Naast het werven en selecteren van fietskoeriers gaat het recruitmentplatform nu ook voor opdrachtgevers op zoek naar orderpickers en koeriers voor Light Electric Vehicles (LEV) en elektrische minibusjes.

De ontwikkelingen in last-mile delivery, zoals emissievrije binnensteden vanaf 2025, personeelstekorten en oplopende kosten, dwingen bedrijven hun logistieke (bezorg)processen te optimaliseren. ‘Steeds meer opdrachtgevers zitten met de handen in het haar bij hun zoektocht naar kwalitatief personeel voor last-mile delivery. Wij willen deze bedrijven duurzaam ondersteunen’, aldus Lodewijk van Nooten, founder van Bikeshift.

‘Klanten willen bezorgoplossingen die groen, snel en betaalbaar zijn. Het optimaliseren van bezorgdiensten ontwikkelt zich in hoog tempo. Kwalitatief personeel en creativiteit zijn daarbij nodig. Met het extra Bikeshift-aanbod voor de supply chain bieden we bedrijven personeel en passende logistieke hulp’, meent Van Nooten. Bikeshift wil zo bovendien een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de bezorgsector.

Van Nooten: ‘Er bestaat niet zoiets als één duurzaam voertuig voor last-mile delivery. Een combinatie van elektrische minibusjes, LEV-voertuigen en fietskoeriers op e-bikes of vrachtfietsen is de toekomst van emissievrije bezorging. Behalve naar fietskoeriers gaat Bikeshift nu ook op zoek naar koeriers die Light Electric Vehicles besturen of als orderpicker aan de slag willen.’

Duurzaam, snel en kostenbesparend

Nieuwe medewerkers krijgen altijd een arbeidsovereenkomst bij Bikeshift om daarna voor opdrachtgevers aan het werk te gaan. ‘We nemen de leiding in de supply chain. Beginnend bij het efficiënt sorteren in distributiecentra buiten de stad, tot het vervoeren van pakketten met elektrische minibusjes naar stadshubs. Om deze daarna met LEV’s of e-bikes tot aan de voordeur van de eindklant te brengen. Duurzaam, efficiënt en kostenbesparend. We ondersteunen opdrachtgevers met personeel, personeelsplanningen, loonbetalingen en verzekeringen, waardoor zíj hun aandacht kunnen geven aan de producten die ze leveren’, aldus Van Nooten.