Bever besteedt bevoorrading winkels uit

De vestigingen van outdoor winkelketen Bever worden sinds kort bevoorraad door Van Opzeeland. Bever heeft hiervoor een vierjarig contract afgesloten met de retaildistributiespecialist uit Hedel.

Het gaat in totaal om de belevering van veertig winkels verspreid door heel Nederland. De vestigingen in de Randstad worden rechtstreeks bevoorraad, met dedicated ritten vanuit het distributiecentrum van Bever in Pijnacker. De overige vestigingen belevert Van Opzeeland vanuit Hedel, via het bestaande stadsdistributienetwerk. Bever blijft zelf het voorraadbeheer en de orderpicking doen.

Tot voor kort had Bever de complete distributie in eigen beheer. De chauffeurs die Bever hiervoor in dienst had, zijn overgenomen door Van Opzeeland. Behalve over de winkelbelevering maakten Bever en Van Opzeeland ook afspraken over internetbestellingen. Als Bever via internet bestelde producten niet meer in het dc op voorraad heeft maar nog wel in een van de vestigingen, dan neemt Van Opzeeland deze vanuit de betreffende vestiging mee terug naar Pijnacker. Hiermee geeft Bever verder invulling aan zijn omnichannel-strategie, die in 2013 al bekroond werd met een Multichannel Award.

Marc Wielinga, merchandise & supply chain director van Bever: ‘Wij zijn erg blij met de flexibiliteit die Van Opzeeland ons als retailspecialist kan bieden. Ze leggen geen beperkingen op, maar denken mee over het beste distributieconcept voor onze situatie, waarin omnichannel steeds belangrijker wordt. Ook op andere gebieden ontzorgen ze ons. Zo wordt het in de toekomst steeds moeilijker om toegang te krijgen tot de binnensteden. We laten het volgen van deze ontwikkelingen graag aan de specialist over, zodat wij ons kunnen concentreren op onze core business.’