Betere afstemming inkoop en voorraad bij Intertoys

Intertoys

Nadat de Blokker-familie vorig jaar de speelgoedketen Intertoys van de hand deed, is de bezem door de voorraden gegaan. Het nieuwe management wil niet opnieuw met onverkoopbare voorraden komen te zitten en spoort inkopers en planners daarom aan tot een betere samenwerking. De beschikbaarheid van producten is daardoor beter dan ooit.

Het nieuwe management van Intertoys ruimde na de verkoop direct rigoureus de oude voorraden op en haalde nieuwe artikelen de winkels binnen. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat Intertoys – de grootste speelgoedverkoper van Nederland – weer winstgevend wordt, meldt algemeen directeur Roland Armbruster, aangesteld door de nieuwe eigenaar Alteri, in het FD.

Om dat te bewerkstelligen is dit jaar eerst 30 procent van de voorraden opgeruimd, met kortingen oplopend tot 70 procent. Verouderde producten werden uit het assortiment gehaald om plaats te maken voor nieuwe. Armbruster: ‘De beschikbaarheid van producten is beter dan ooit. We laten inkopers en planners nu beter samenwerken om te voorkomen dat we nog een keer met onverkoopbare voorraden komen te zitten.’

Winkelpersoneel op cursus

Een andere maatregel is dat het winkelpersoneel op cursus wordt gestuurd om zo de klantgerichtheid te verbeteren. Het nieuwe management acht die verbetering van de servicegraad nodig, omdat Intertoys qua prijs doorgaans niet op kan boksen tegen webwinkels als Bol.com en de partijenverkoop van winkelketens als Kruidvat en Lidl. Een goede service moet de klant ertoe verleiden toch naar de winkel te komen.

Intertoys wil daarnaast in de grotere vestigingen met belangrijke leveranciers als Lego ook meer demonstraties gaan geven met innovatief speelgoed. Ook gaat de keten meer speelgoed ontwikkelen onder eigen fantasiemerken. Alle maatregelen moeten ertoe leiden dat de 470 Intertoys-winkels, waarvan 380 in Nederland, binnen anderhalf jaar weer winstgevend zullen zijn.

Bron: FD