Best of inNOWvate Supply Chain Event – 22 mei 2024

Best of inNOWvate Supply Chain Event - 22 mei 2024

‘Innovate or die.’ Dat was het overkoepelende thema van het zevende inNOWvate Supply Chain Event in bioscoopcomplex Pathé in Amsterdam op 22 mei. ‘Pick your battles’, adviseerde Martijn Lofvers, Chief Trendwatcher van Supply Chain Media en moderator van deze dag. Volgens hem moeten bedrijven een pad kiezen naar ofwel Peak Planning, ofwel Sustainable Summit, ofwel Mount Visibility.

‘Wil je concurreren of creëren?’, vroeg de bekende futuroloog Magnus Lindkvist het publiek. Bedrijven moeten volgens hem elders kijken, creatieve wrijving zoeken en speuren naar ‘rupsachtige ideeën’; ideeën die kunnen transformeren in vlinders.

Carsten Rasmussen, COO van Lego, deelde de reis van zijn bedrijf om meer resilience te creëren in hun sterke groei met tal van nieuwe productintroducties. En David Schwartz, VP Global Tech Venturing & Innovation bij PepsiCo, kwam overgevlogen om hun structurele aanpak voor samenwerking met supply chain start-ups uit te leggen. Carlos Cordon, professor aan IMD Business School, ging op het podium het gesprek met de twee executives aan.

De tot voor kort als Head of Global Supply Chain bij Versuni werkzame Pierre Mille presenteerde al hun inspanningen voor circulariteit van producten en supply chains. Wilko Sierksma, Director Global Planning bij Heineken, vertelde het publiek hoe de wereldwijde brouwerij in staat is om besluitvorming te decentraliseren door hun planningsplatforms te centraliseren. Ook hier voerde Carlos Cordon een inzichtelijk gesprek met de executives.

Martijn Lofvers sloot het evenement af met het advies om het complete ecosysteem van bedrijven te visualiseren met alle belanghebbenden en de verschillende goederen-, informatie- en geldstromen. Met deze visualisatie is het voor bedrijven makkelijker om verstoringen te voorspellen, knelpunten op te sporen en synergieën te vinden. Voor supply chain-innovatie en het overleven van bedrijven is dat cruciaal.

Laat je inspireren en download ‘the best of inNOWvate Supply Chain Event 2024’

Download hieronder de best-of slide deck van inNOWvate Supply Chain Event 2024 en inspireer je collega’s.

Download: Best of inNOWvate Supply Chain Event – 22 mei 2024