Bergbeklimmen

Als kind heb ik met mijn ouders en mijn iets oudere broer tijdens zomervakanties veel gewandeld in vooral de Oostenrijkse Alpen en in de Schotse Highlands. Van jongs af aan ben ik opgevoed met het lezen van kaarten (met hoogtelijnen) voor de te wandelen route van die dag.

Ik zie de routes na ruim dertig jaar nu nog gedetailleerd voor me. Ook herinner ik me goed die ene keer dat we in druilerig Schotland een verkeerde afslag hadden genomen en helemaal verdwaald waren. En regelmatig heb ik het verhaal door mijn ouders horen vertellen over mij als zesjarige in de bergen. Een tegemoetkomende wandelaar vroeg hoog in de bergen aan mijn ouders hoe zo’n jochie als ik daar kwam. Was er ergens een kabelbaan? ‘Nee, hij is gewoon met ons naar boven gelopen.’

Mijn vader had mij geleerd om met de handen op de rug in een vast tempo en met de blik naar boven stap voor stap door te wandelen, uiteraard op goede bergschoenen. En we wisten precies via welke route we naar een specifieke berghut als eindpunt moesten, en daarna natuurlijk weer terug naar het hotel veel lager op de berg. Voor onderweg hadden we naast verse Kaiserbrötchen met salami ook suikerklontjes die we besprenkelden met citroensap uit een plastic citroenvormig flesje.

13SCM04AZomerspecialCoverIn het bedrijfsleven draait het ook om een berg te beklimmen: de missie volbrengen en als team de top bereiken. Essentieel hierbij is dat een bedrijf een competitieve bedrijfsstrategie heeft en heel bewust zijn verschillende supply chains hiernaar inricht. Helaas bestaan er bij directie en medewerkers op dit gebied nog veel blinde vlekken, terwijl binnen het bedrijf veelal de kennis wel in huis is.

Met de vele inzichtelijke mindmaps, confronterende self-assessments, overzichtelijke metrokaarten met leveranciers, de supply chain kaart van metrokaartenen verhelderende trendvisies van experts biedt deze zomerspecial van Supply Chain Magazine als gids de juiste bagage om de bergtop te bereiken. Kies wel de juiste berg om te beklimmen.

ir. Martijn Lofvers
Uitgeefdirecteur & hoofdredacteur Supply Chain Magazine & Supply Chain Movement
martijn.lofvers@supplychainmedia.nl

Mis deze ‘must have’ voor supply chain professionals niet!

>> Download hier uw abonnementsformulier