Bereiken en vinden van talenten dé grootste uitdagingen

Uit het onderzoek ‘De Stand van Werven 2016’ van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie is gebleken dat de wervingsmarkt sinds 2014 weer volop tot leven is gekomen. Met de aantrekkende economie en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt is investeren in het binnenhalen van de juiste talenten ‘hot topic’ geworden.

Verschillende onderdelen van het onderzoek passeren de revue. De verwachtingen van 2016 met onder andere de zojuist genoemde krapte, de niet stijgende flexibilisering van de arbeidsmarkt én niet te vergeten, de positieve vibe. Bedrijven hebben na jaren van reorganisaties en bezuinigingen het vizier naar voren, er wordt weer gebouwd!

Essentieel onderdeel van het bouwen is het aantrekken van de juiste talenten. In het kader van het onderzoek is aan wervingsprofessionals de vraag gesteld waar de grootste uitdagingen liggen bij het vinden en binden van talenten. Ten opzichte van 2015 is een interessante verschuiving te zien. Niet employer branding, maar het bereiken en het vinden van talenten zijn dé grootste uitdagingen.

Om bedrijven te ondersteunen bij deze uitdagingen organiseren BLMC en Supply Chain Media de Supply Chain Talent Friday. Ruim 300 talenten, HBO/WO niveau met maximaal 5 jaar werkervaring, gaan op zoek naar een (nieuwe) uitdaging in supply chain, logistiek, productie of inkoop. De eerste bedrijven hebben zich aangemeld. Wilt u ook aanwezig zijn en ‘the war on talent’ winnen?

Voor meer informatie, mail naar info@supplychainmedia.nl