België nieuwe markt voor Menken

Leen MenkenLogistiek dienstverlener Menken levert voortaan ook in België koel- en vries-pakketten. Het transport vindt plaats met speciale multi-temperatuur bestelwagens. Na een geslaagde pilot is besloten het koel/vriestransportnetwerk bij de zuiderburen verder uit te rollen. Klanten zijn online aanbieders van levensmiddelen.

Menken, gespecialiseerd in het afhandelen van gekoelde en bevroren producten, startte de pilot met bestaande klanten. Vanuit de Belgische markt ontstond er steeds meer vraag naar hun producten. Omdat het transport in België doorgaans duurder is, koos Menken ervoor hier een eigen transportnetwerk op te zetten.

De goederen worden direct vanuit Nederland geleverd aan Belgische klanten, zowel B2B als B2C. Het bijna dertig jaar bestaande familiebedrijf beschikt over een centraal distributiecentrum in Zoetermeer en verschillende verdeellocaties door Nederland, waaronder St. Oedenrode, dichtbij de Belgische grens.

De pilot ging van start met twee vaste bezorgdagen in de week, waarbij Menken door heel België koel- en vriespakketten bezorgde aan consumenten en horeca. Het twee maanden durende experiment bleek aan te slaan en de ambitie is nu om de bezorging uit te rollen naar meerdere dagen.

Bezorging ook op zondag

In 2012 startte Menken in eigen land al met het leveren van koel- en vriespakketten tot in de keuken. Dit gebeurt met speciale bestelwagens die over koel- en/of vrieslaadruimtes beschikken. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een landelijk dekkend transportnetwerk, zeven bezorgdagen per week – dus ook op zondag – en met een bezorgvenster van slechts een uur.

Nieuw distributiecentrum

Menken timmert sowieso de laatste tijd flink aan de weg, want in april opende de logistiek dienstverlener ook al een nieuw distributiecentrum in Den Haag, speciaal voor HelloFresh. Mede door de sterke groei van deze onlinebesteldienst van maaltijdboxen werd het bestaande dc in Zoetermeer te klein.