Belang juiste keus implementatiepartner ERP neemt toe

ERP-systemen hebben qua functionaliteit steeds meer te bieden en de verschillen worden kleiner, zo blijkt uit onlangs afgesloten ERP-onderzoek van IPL Advies. Doordat er meer keus is, wordt het succes nog meer bepaald door de manier waarop uit de vele mogelijkheden de juiste keuze wordt gemaakt en hoe de ERP-software wordt geïmplementeerd.

Volgens IPL zijn er voorbeelden van bedrijven die de fout in gingen omdat ze teveel ineens wilden realiseren. Daarom is een deskundige, ervaren implementatiepartner nodig, die zijn sporen in de eigen branche heeft verdiend. Behalve het selecteren van het juiste pakket, neemt het belang van de selectie van de juiste partner dus toe.

De belangrijkste trends die uit het onderzoek naar voren komen zijn is dat er meer mogelijkheden zijn om het systeem te tunen naar gebruikers en dat er voorbereidingen worden gedaan om ERP-applicaties ook via het internet te gebruiken. Het aantal concrete implementaties van ERP uit de cloud is echter nog beperkt.

Ook signaleert IPL verdere groei in mobiele oplossingen voor sales- en servicetoepasingen en vergroting van de openheid van systemen, voor bijvoorbeeld het koppelen van systemen van leveranciers met klanten of met webwinkel.

Het IPL-onderzoek

IPL doet al jaren onderzoek naar ERP-pakketten. De pakketevaluaties hebben wederom in de loop van 2012 plaatsgevonden en geven een actueel beeld van wat de systemen en leveranciers te bieden hebben. U kunt de gratis Express selectietool op www.erp-logistics.com uitproberen. In het rapport ‘ERP-systemen voor productie en groothandel’ zijn de resultaten op papier gezet.

Voor vragen, neem contact op met Rob Geilleit: gei@ipl.nl M: 06 54 936 967, www.ipl.nl.