Beheer VMI-locaties Sabic in handen van Eriks

Sabic

Industrieel dienstverlener Eriks gaat de komende jaren voor chemiebedrijf Sabic acht Vendor Managed Inventory (VMI)-locaties op de Chemelot-site in Geleen beheren. Ook worden twee magazijnlocaties uitgerust met het scansysteem van Eriks. Medewerkers kunnen daardoor met een app volledig gedigitaliseerd de voorraden scannen en aanvullen. De samenwerking van Sabic en Eriks maakt onderdeel uit van een nieuw integraal logistiek concept van het chemiebedrijf op het Chemelot-terrein.

Vendor Managed Inventory is een methode om grijpvoorraden van reserveonderdelen op een efficiënte manier te beheren op fabrieksterreinen. Onderdelen voor onderhoud aan installaties zijn zo altijd dicht bij de monteurs beschikbaar en in de juiste hoeveelheid voorradig.

Sabics keuze voor Eriks is gebaseerd op haar specialistische kennis en ervaring in de procesindustrie en haar custom made supply chain solutions zoals VMI, Eriks Scan Service en turnaround support, meldt Sabic. En ook het probleemoplossend vermogen van het projectteam speelde een rol in de besluitvorming.

Eigen implementatieteam

Eriks beschikt over een eigen implementatieteam met diverse product- en logistiekspecialisten om de inrichting van de grijpvoorraadmagazijnen met contractitems te realiseren. Zo faciliteert Eriks een efficiënt bestel- en voorraadproces van ruim duizend artikelen voor Sabic.

Sabic is in ongeveer vijftig landen actief; het hoofdkantoor is gevestigd in Riyad, Saudi-Arabië. Het chemiebedrijf produceert in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific en maakt verschillende soorten producten: chemicaliën, basis- en hoogwaardige kunststoffen, agri-nutriënten en metalen.

Technologische innovaties

‘Voor deze dienstverlening hebben we een uitgebreid selectie- en tendertraject gedaan met verschillende firma’s. Eriks heeft zich daarin kunnen onderscheiden met haar technologische innovaties op het gebied van logistiek’, meldt John Bruijnooge, Site Director van Sabic Geleen.

‘Voor Eriks is het VMI-contract met Sabic een bekroning op de jarenlange intensieve samenwerking tussen beide bedrijven op het Chemelot-terrein en in Bergen op Zoom. Hiermee komt het totaal aantal VMI-locaties bij industriële afnemers voor Eriks op 380 locaties in Nederland’, aldus Peter Koolen, Commercieel Directeur van Eriks Nederland.