Bedrijven gezocht voor studentenonderzoek in Vietnam

Met 90 miljoen inwoners, een jonge beroepsbevolking en Nederland als grootste Europese investeerder is Vietnam erg interessant voor Nederlandse bedrijven. Vietnam is ‘’het nieuwe China’’ vanwege de productie die zich verplaatst van China naar Vietnam. Achttien studenten gaan deze zomer op onderzoeksreis naar Vietnam en zoeken bedrijven die geïnteresseerd zijn om tegen kostprijs onderzoek te laten verrichten.

Met een ideale ligging dicht bij China en Zuidoost-Azië, is Vietnam een goede uitvalsbasis voor buitenlandse bedrijven om vanuit daar naar de rest van Azië te exporteren. Vietnam heeft een kustlijn van meer dan 3.000 kilometer en zo’n 49 havenpoorten. De overheid heeft ambitieuze plannen met de doelstellingen met betrekking tot de industrialisatie en modernisering van het land. Deze plannen stellen onder andere hoge prioriteit om een diepwaterhaven te bouwen met internationale standaarden, voor grote tonnage schepen in de provincies Van Phong Khanh, Ba Ria Vung Tau en Hai Phong stad.

De logistieke sector heeft zich sterk ontwikkeld in de laatste paar jaar. Terwijl er meer dan 800 kleine logistieke bedrijven in Vietnam gesitueerd zijn, blijven zij echter bescheiden in termen van technologie, kapitaal en mankracht. Op dit moment wordt slechts achttien procent van de totale import en export afgehandeld door de binnenlandse logistieke bedrijven.

Uitgebreid onderzoek
Met ruim twintig jaar ervaring in het verrichten van wereldwijd marktonderzoek zal het International Research Project (IRP) van de Marketing Associatie Amsterdam deze zomer op onderzoeksreis gaan naar Vietnam. Jaarlijks vertrekken achttien studenten naar een economisch sterk groeiend land. In juli reist het IRP af naar het CIVETS-land Vietnam.

De achttien masterstudenten zitten in het laatste jaar van een marketing of business gerelateerde studie aan de Vrije Universiteit of de Universiteit van Amsterdam. Onderzoek kan tegen kostprijs worden uitgevoerd. Dit betekent dus kwalitatief goed onderzoek, tegen een relatief lage prijs. Daarnaast is het IRP bevlogen om een onderzoek zo goed mogelijk op de wensen van de opdrachtgever af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan een logistieke, sector- of marktanalyse.

Een onderzoek bestaat uit een uitgebreid vooronderzoek in juni, het daadwerkelijke veldonderzoek in Vietnam in juli en een uitgebreide eindrapportage in september. Het onderzoek wordt begeleid door twee professoren. Tevens ontvangt het IRP steun van een Raad van Advies.

Interesse?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via eb@irp-maa.nl of bel met Ruben van Dijk (06-30722538). Bekijk de website en brochure via www.irp-maa.nl.