BCC sluit distributiecentrum op Schiphol

BCC

Retailer van consumentenelektronica BCC sluit het hoofdkantoor en distributiecentrum (dc) op Schiphol-Rijk. De logistiek wordt voortaan uitbesteed aan de Mirage Retail Group, dat BCC eind 2020 overnam. Met de sluiting hoopt de Nederlandse winkelketen kosten te besparen om snel weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

De logistiek van BCC wordt in z’n geheel overgeheveld naar Geldermalsen, waar ook zusterbedrijf Blokker al zit. De synergie die dat oplevert, moet de kosten drukken. Dit, in combinatie met nieuwe producten en diensten met hogere marges, moet ervoor zorgen dat BCC volgend jaar weer winst maakt. Kantoor en klantenservice van de elektronicaretailer verhuizen naar de locatie van moederbedrijf Mirage in Amsterdam.

Gedateerde organisatie

‘BCC heeft een lange historie van geen winst maken’, meldt CEO Caspar Klinkhamer aan RetailTrends. Toen hij vorig jaar aantrad, trof hij een wat gedateerde organisatie aan. Er waren volgens hem weliswaar grote stappen gezet in e-commerce, maar de winkels waren daarbij vergeten. Klinkhamer wil nu afscheid nemen van de megazaken en zich richten op kleinere winkels met minder assortiment en meer focus op service en advies.

Serviceproducten en installatie

Daarnaast legt BCC zich ook steeds nadrukkelijker toe op het leveren van serviceproducten en installatie. Kon de consument eerder al bij de elektronicaketen terecht voor keukens en split-airco’s, inmiddels heeft de retailer ook aangekondigd zonnepanelen aan te gaan bieden. Reden hiervoor is dat de marges op dergelijke producten en diensten flink hoger zijn dan die van het traditionele elektronica-assortiment.

Bron: RetailTrends