Basisboek Logistiek

Basisboek Logistiek

Basisboek Logistiek biedt een kennismaking met en een overzicht van het logistieke vakgebied. Het vormt dus een goed startpunt voor zowel studenten als professionals met een geringe logistieke basis.

Het studieboek licht in zeven hoofdstukken toe welke activiteiten er moeten plaatsvinden om ervoor te zorgen dat klanten hun bestelde product of de aangevraagde dienst daadwerkelijk ontvangen. Wie doet wat? Waarom? Hoe? En wanneer? Het laatste hoofdstuk reikt de bouwstenen aan voor een ondernemingsplan. In de tweede druk van Basisboek Logistiek zijn alle openingscases en de meeste praktijkvoorbeelden geactualiseerd. Daarnaast zijn er nieuwe paragrafen over e-commerce en e-logistics opgenomen, waar de ontwikkelingen momenteel snel gaan. Bovendien vinden studenten in de onlineomgeving extra toetsvragen, cases, hyperlinks, een afkortingenlijst met logistieke begrippen en de antwoorden op de tussenvragen. Voor docenten staan er cases, antwoorden op de oefenvragen, collegesheets, figuren en tabellen. Met Toets-op-Maat kunnen zij zelf toetsen samenstellen.

Auteurs Hessel Visser en Ad van Goor hebben beiden al heel wat publicaties op hun naam staan en zijn al jarenlang actief in de logistiek. De waardering van de logistieke sector hiervoor komt op meerdere manieren tot uiting. Zo kreeg Visser eerder dit jaar van Jong Logistiek Nederland (JLN) de titel ‘Logistieke goeroe’ toebedeeld. Met 54 procent van de stemmen was hij de overtuigende winnaar in deze categorie. Hij werd een prettige persoonlijkheid genoemd, met ontzettend veel enthousiasme voor het vakgebied. Studenten zijn bepaalde opleidingen gaan volgen om Hessel Visser als docent te krijgen. Ad van Goor werd in 2013 als erkenning van zijn werkzaamheden voor wetenschap en maatschappij door H.M. de Koningin benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanuit de vereniging Logistiek management (vLm) ontving hij in 2015 de Persoonlijke Logistiek Prijs.

‘Basisboek Logistiek’ (2017), Hessel Visser & Ad van Goor. Uitgever: Noordhoff Uitgevers, 2e druk, 221 blz., €39,95.